Kan jag hyra plats i ett DataCenter?

Flera olika leverantörer erbjuder datacentraler för uthyrning till företag. Det är viktigt att gå igenom vilket behov man har då centralerna varierar i storlek från mindre rum till större specialbyggda hallar för globala företag. Man bör hyra en datacentral som är säker, robust och pålitlig. Det är också viktigt att välja leverantör som ger en tillgång till sin data 24/7 utan avbrott.

Co-location eller dedikerad server?

Kan jag hyra plats i ett DataCenter? Det är fullt möjligt att hyra ett datacenter och om man hyr en co-location så hyr man en plats i ett företags datacenter där man betalar en fast månadskostnad. Hyr man en dedikerad server så hyr man en serverplats i ett företags datacenter och dess fysiska server.

Fördelar med ett datacenter

Kan jag hyra plats i ett DataCenter? Det kan man och det är en bra idé att hyra ett datacenter. Väljer att man att lägga ut hela eller en del av företagets dataresurser till ett datacenter så slipper man investera i egen hårdvara och man slipper även att ha dedikerad IT-personal. Företagets IT-produkter finns alltså lagrade hos datacentret och leverantören är då också ansvarig för säkerhetslösningar, drift och support.

En annan fördel med datacentret är att man inte behöver lägga allt IT-material som företaget har hos leverantören. Bedömer man att det finns information som är konfidentiell så är det fullt möjligt att bevara den information på datorerna. IT-material som exempelvis ingår i affärssystemet är det bättre att man lägger hos leverantören då det ofta tar upp stor plats. Att man har tillgång till support och säkerhetslösningar är också det en stor fördel då man försäkrar sig om alltid kunna bedriva sin verksamhet dygnet runt.

Datacenter är en smidig lösning för företag

Kan jag hyra plats i ett DataCenter? Man kan och bör hyra en plats då fördelarna är många trots att en kostnad tillkommer. Företags kärnverksamhet bör kretsa kring det man tjänar pengar på. IT-verksamheten förväntar man sig ska fungera utan problem vilket ett datacenter hjälper dig med. Säkerhetslösningarna de erbjuder är också viktiga faktorer då det blir allt vanligare med hackers online och det är dessutom enormt viktigt att skydda exempelvis information man har om sina kunder.

Kan jag hyra plats i ett DataCenter?