Finns det datacenter utomlands?

Finns det datacenter utomlands? Även om vi har många datacenters utspridda runt Sverige finns det många anledningar till varför man hellre vill ha sin server placerad i ett annat europeiskt land eller kanske USA. Detta eftersom det är viktigt att ta hänsyn till sina besökare och var de kommer ifrån, för ju närmare servern ligger besökarna geografiskt desto bättre är det.

Billigare med ett utländskt datacenter

Nästan alla moderna länder har olika datacenter och dessa kan man använda även om ens företag är registrerat i Sverige. Svenska datacenter är generellt mycket bra när det kommer till säkerheten och dessutom använder många av dem förnyelsebar energi för den dagliga driften. Väljer du att hyra en server i USA eller Europa brukar det dock bli billigare, framförallt om du är ute efter ett bra SLA-avtal där fel åtgärdas dygnet runt.

En server nära dina besökare

Även om majoriteten av dina besökare befinner sig i Sverige kan du välja att använda ett datacenter i närheten av Sverige, som till exempel Tyskland, Nederländerna eller Storbritannien. Det blir ingen skillnad för dina användare, men du får mer för pengarna. En dedikerad server som finns i USA är dessvärre långsam mot Sverige och som bäst får du en responstid en bit över 100 ms.

Finns det DataCenter utomlands? Vad är fördelarna?

Fördelar med ett svenskt datacenter

Trots den ekonomiska fördelen väljer många att ha sina servrar i Sverige och detta är främst på grund av att det känns säkrare att förvara sin data i samma land som man är verksam i. En annan fördel är att man får svensk support i Sverige och det gör bland annat telefonsupporten enklare. Oavsett vilken lösning du väljer finns det många seriösa datacenter att välja mellan, både in- och utrikes.